Bangkok 2
De plannen van gister hebben we vandaag alweer gewijzigd. We hebben uitgeslapen want vannacht zaten we allebei rechtop in bed en konden we niet meer slapen (jet-lag). Uiteindelijk weer in slaap gevallen en om 11 uur vanochtend schoten we wakker... We zullen het wel nodig gehad hebben!We zijn we op ons gemakje eerst gaan ontbijten en tijdens het ontbijt plannen gemaakt voor de rest van de dag: Als eerstezijn wenaar de Chao-Praya River gegaan. Deze loopt dwars door Bangkok en je kunt overal opstappen, in ons geval zo'n 3 minuutjes lopen van ons guesthouse. Met een grote longtail-boot hebben we een stukje over de enorm vervuilde rivier gevaren.Bij Wat Arun zijn we uitgestapt en hebben we wat rondgelopen. Dit is een heel ander soort tempel dan je normaal gesproken in Thailand tegen komt. Wat Arun is helemaal gemaakt van mozaiek en is echt prachtig. Je kunt deze tempel ook beklimmen maar dat hebben we 2 jaar geleden al gedaan en aangezien we nog erg moeten wennen aan de warmte hebben we dat maar niet gedaan. Hierna de rivier weer overgestoken met een veerboot om naat Wat Pho te gaan: De 40 meter lange liggende buddha helemaal van goud! Alles wat hier trouwens ook maar lijkt op goud is ook echt goud... De lokale bevolking zie je in alle tempels bidden en wierrookstokjes branden, een mooi ritueel om te zien. Ook monnikken in oranje gewaden lopen hier rond. Deze mensen zijn zeer belangrijkrijk in de ogen van de Thai. Vandaag zagen we een aantal jonge thaise mensen bidden aan de voeten van een monnik. Nadien schonken ze de monnik iets, wat precies konden we niet zien. Helaas geen mooie foto van kunnen maken omdat ik dat niet zo gepast vond.
Na deze mooie tempels wilden we nog 1 keer het koninklijk paleis bekijken. Dat is zo indrukwekkend mooi en groot maar helaas, we waren te laat. Het was al gesloten. Misschien bezoeken we het nog op de terugreis. Toen maar besloten om terug te gaan naar het guesthouse en daarde reis door Vietnam wat concreter te maken. De terugreis was nog een heel avontuur. We hebben tot 3 keer toe de verkeerde boot genomen maar uiteindelijk zijn we toch 'thuis' gekomen. Eenmaal op de pier hebben we nog een bizar tafereel gezien: Het voeren van vissen in de Chao Praya River... De foto's spreken voor zich denk ik zo!
Vanavond hebben we niet veel bijzonders gedaan.We hebben al wat guesthouses voor Hanoi uitgezocht want daar vliegen we morgen naartoe. We zijn net nog wel even in 1 van de tig massagesalons hiergeweest. Joris heeft een massage gehad en ik heb een gezichtsbehandeling gehad en dat alles bij elkaar voor 6 euro.... Wat is reizen toch heerlijk!
De internetminuten zijn bijna op dus ik maak er gauw een eind aan! Volgende verhaal is vanuit Vietnam joehoe!!
Ohja:We vinden het super leuk om reacties te krijgen dus ga zo door!!
Joris en Noortje.
Wat leuk om jullie verhalen te lezen! We blijven jullie volgen. Nog heel veel plezier en alvast een goede vlucht gewenst voor morgen!
Hoi Joris en Noortje, ik heb even gegoogeld en heb foto`s gevonden van de Chao Praya River er staan ook wel hele mooie tempels, ook de gouden boeddha, en het paleis wat jullie beschrijven en waar jullie jammer genoeg niet in konden heb ik gevonden. Op die manier hebben wij wel een indruk dat jullie daar veel indrukwekkende dingen zien. Wij zijn vanmorgen bij Suzanne en Jory geweest en hebben haar appartement bewonderd echt heel mooi, we hebben ook nog even je stem gehoord, dat is echt heel vreemd te weten dat je zo ver van Liempde zit en je dan horen praten, het was net of je ook hier in Liempde was zo duidelijk. Joris en Noortje nog veel plezier daar en tot mails,
groetjes Ad en Annie.