Windy Bryce Canyon en Zion NP
Gister zijn we dus van Page naar Bryce gereden. Dit is echt een super mooie rit die je voert langs dorre, droge vlaktes naar groene bergen met meertjes en beekjes en naaldbomen. Het leek wel een beetje op de Alpen vonden wij! Ook ging de temperatuur weer van heet naar aangenaam warm. Is ook niet zo gek van het hoogste punt van Bryce NP ligt op 3000 meter hoogte.
Eenmaal aangekomen bij de toegangspoorten kregen we weer een leuke plattegrond (die er bij alle NP hetzelfde uitziet) en een krantje met wat informatie. In het mooie Visitors Center weer wat rondgekeken en daarna op weg gegaan naar de uitzichtpunten. We zijn eerst helemaal naar het zuidelijkste en hoogste punt van het park gereden. Daar genoten van het super mooie uitzicht en zo zijn we langzaamaan terug naar de ingang van het park gereden. Het mooiste punt vonden wij toch wel het Amphitheater. Bryce Canyon is ook weer echt de moeite waard! Ondanks dat het ook een Canyon is, is het toch heel anders dan de Grand Canyon. De kleur van de rotsen is hier roder en de vormen zijn weer anders. De rotsen lijken op een soort van pilaren... Echt apart. In de winter zal het hier ook wel heel mooi zijn want dat heb je op de toppen van die rotsen sneeuw liggen dat mooi afsteekt bij de knalrode rotsen. Het waaide trouwens super hard vandaag. Zo hard dat je gewoon kon gaan hangen in de wind!
De camping in Bryce was al vol dus besloten we om alvast een stukje richting Zion te rijden. Uiteindelijk zijn we op een hele schattige campground terecht gekomen midden in een National Forest, de camping ligt aan een mooi bergbeekje. Het registreren op een camping is hier trouwens een verhaal apart. Bij kleine campings staat er gewoon een registratiebord bij de ingang (en dus geen receptie o.i.d.) en dan moet je een envelop uit een bakje pakken waar je geld in moet doen voor de overnachting en daarna scheur je een strookje af waar je je gegevens op moet invullen. Dan zoek je een plekje uit, hang je het afgescheurde strookje aan het paaltje wat bij jouw plek hoort en klaar is Kees! Er is wel een Host die elke dag een rondje rijdt om te kijken of iedereen betaald heeft etc. Owja het is hier trouwens weer een uur later dus hebben we nu een tijdsverschil van 8 uur met jullie. Utah valt dus in een andere tijdzone... Lekker verwarrend allemaal haha!
Na een ijskoude nacht zijn we vanochtend vertrokken naar Zion NP. Tijdens de rit van onze camping naar Zion zagen we zelfs sneeuw liggen langs de weg!! Erg apart... In Zion NP mag je niet met een auto of camper komen. Dus wij dat megading daar geparkeerd en in de shuttlebus gestapt. We hebben ons eerst helemaal naar het einde van het park laten brengen. Daar hebben we een mooi stuk gelopen langs hoge rode rotsen, bomen en riviertjes. Bij het eindpunt van die trail aangekomen, kun je nog een stuk verder gaan maar dat is wel voor echte diehards vonden wij! Je moet dan namelijk door een ijskoude rivier lopen waar het water soms wel tot je nek komt. Het is zo koud dat je er al uit wil als je er alleen nog maar met je voeten instaat! Wij hebben natuurlijk wel een stukje gelopen (leuk voor de foto's haha) maar zijn uiteindelijk gauw omgedraaid en teruggelopen net als je meeste mensen. Alleen mensen die er echt op voorbereid waren (speciale schoenen en stokken) zijn die tocht gaan lopen. Op de weg naar beneden weer op verschillende plaatsen gestopt. Daarna lekker terug naar onze camper, waar we de airco weer flink open hebben gezet want het was ondertussen flink warm geworden. We zijn alvast een stukje richting Las Vegas gaan rijden wat onze bestemming voor morgen is! Weer iets heel anders na al die natuur.... We zijn benieuwd! Jullie lezen het wel weer in het volgende verhaal.
* Om het weer makkelijk te maken: We overnachten nu in Arizona en morgen rijden we onze 4e staat in nl. Nevada! Het is inmiddels weer een uur eerder dus het tijdsverschil is weer 9 uur zoals voorheen ook was!
Liefs,
Joris en Noor.
PS. Bart en Petra, de kaart is super handig en Ad en Anja; de navigatie werkt perfect! Dank daarvoor!!
We wisten dat navigatie erg fijn is. Graag gedaan!
Op naar "Viva Las Vegas".
Jullie hebben echt al veel beleefd. Klinkt super goed allemaal en de foto's zijn ook prachtig! We kijken er naar uit te lezen over jullie belevenissen in Vegas! Veel plezier!
Grandioos Joris en Noortje wat een prachtig verhaal, en die tijd verschillen word je niet goed van denk ik. Ik ben benieuwd hoe het in Las Vegas gaat bevallen dat zal echt iets anders zijn, gaan jullie ook een gokje wagen?
Ik stuur een mail naar Noortjes mail adres ik heb toevallig een mail gekregen van het gebied dat jullie hebben gezien, de prachtige foto van die kloof waar Joris instaat staat er ook bij. Wij kijken uit naar het verslag van Las Vegas, groetjes Ad en Annie doeiiiiiiiiii
Hallo Joris en Noor,
Wat een mooie verhalen en vooral...wat een mooie foto's!! Super gaaf zeg! Krijg helemaal zin om ook op vakantie te gaan. Jullie hebben al veel gezien in een week tijd. We blijven jullie volgen en jullie verhalen lezen. Heel veel plezier samen (met z'n drieën) en maak er iets mooi van.
Lieve groetjes,
Roel en Renate
We zijn in Vegas YEAHH! We slapen in het Excalibur hotel. Zie onderstaande link! We gaan er nu snel vandoor, alle glitter en glamour hier bekijken.
xx J & N