Yosemite NP
Vanochtend zijn we vroeg opgestaan zodat we de drukte een beetje voor waren. Om half 8 reden we het park binnen, op weg naar Yosemite Valley. Als eerste zijn we naar Yosemite Falls gaan kijken, een van de hoogste watervallen ter wereld. Je stelt jezelf er heel wat bij voor maar eigenlijk valt het wel mee. De waterval is namelijk niet zo breed. In de lente is hij dan nog op zijn hoogtepunt vanwege de smeltende sneeuw dus wat dat betreft zaten we in het goede seizoen. Toch vonden we de waterval zeker de moeite waard.
Toen we terugkwamen van de wandeling naar de waterval, werd het al behoorlijk druk in het park. We hebben maar besloten om de camper te laten staan en de shuttle bus te pakken, dat was net zo makkelijk. We hebben nog een aantal stops gemaakt bij veschillende uitzichtpunten waaronder Half Dome, een enorme granieten berg die overal bovenuit steekt. Hierna was het al zo druk in Yosemite Valley dat we maar naar besloten hebben om naar Mariposa Grove te rijden in het zuiden van het park. Dit werd nog een lang ritje omdat we in de file stonden toen we uit de valley reden.
In Mariposa Grove kun je de gigantische Sequoia bomen zien. De bomen zijn zo groot, dat kun je jezelf niet voorstellen. Op de foto's kun zien hoe groot ze zijn omdat we er zelf voor zijn gaan staan (zie je de verhoudingen een beetje). Hierna zijn we een Camping gaan zoeken wat een stuk makkelijker ging dan de dag ervoor J. Heel toevallig waren onze buren op die camping Nederlanders uit Apeldoorn! 's Avonds nog even gezellig zitten kletsen over de route en ervaringen. Zij hadden 4 weken de tijd dus hebben nog wat meer bezocht dan ons! Ook nog wat tips gekregen voor San Francisco, altijd fijn. We weten nu in ieder geval zeker dat we Alcatraz willen bezoeken!!
Morgen een rustig dagje want dan willen we alvast een stukje richting Monterey rijden, waar we de 17-mile drive langs de kust willen gaan rijden.
Groetjes Joris en Noortje.