Joris, Noortje en Jasmijn op reis

The Grand Canyon!

Vanochtend zijn we in zo'n 3,5 uur over o.a. route 66 naar onze eerste Canyon van Zuidwest Amerika gereden; de Grand Canyon! Echt immens om te zien, de Canyon is nl.5000 km2 groot! Eenmaal door de mooie toegangspoorten kwamen we al snel aan bij het Visitors Center. Daar even wat rondgekeken in alle mooie houten gebouwtjes. Alles is in de stijl van the native american people (indianen). Heel sfeervol allemaal. Na het bestuderen van de kaart van het park hebben we de route richting Desert View gepakt. Hieraan liggen een aantal mooie uitzichtpunten. Al snel nadat we binnen de poorten van het park waren, zijn we gestopt voor een eerste blik over de Canyon. Echt ontzettend mooi en indrukwekkend. Het uitzicht is heel uitgestrekt, zo ver als je kunt kijken zie je alleen maar de Grand Canyon. We hebben daar echt een paar minuten staan staren met z'n tweeën, zo mooi. Hopelijk kunnen de foto's een beeld geven maar ze kunnen zeker niet tippen aan het echte uitzicht.

We zijn op ons gemak de hele weg langs de south-rim van de canyon afgereden en op verschillende plaatsen gestopt. Het viel ons eigenlijk nog mee met de drukte want het was toch al rond de middag toen we aankwamen in het park. Een van de mooiste punten vonden wij het Grandview Point. Dat is het hoogst gelegen punt van de south-rim (2250 m hoogte). Aan het eind van de weg was Desert View Point, dat was misschien nog wel mooier. Op een tip staat een wachttoren en daar kun je super mooi uitkijken over de Canyon EN je kunt de groen/blauwe Colorado rivier zien stromen over de bodem van de Canyon. Hierna zijn we naar de Desert View campground gereden en er was gelukkig nog plek. We hebben geen hook-up (d.w.z. geen elektriciteit en water) maar dat is niet erg voor 1 nachtje want we hebben een watertank aan boord die ervoor zorgt dat we ook wel 1 a 2 nachten zonder hook-up kunnen staan en de generator zorgt voor stroom mocht je die nodig hebben.

De campground is heel mooi gelegen in de bossen. We hebben nog een praatje gemaakt met de host (een bejaarde man) die van alles wist te vertellen over de canyon. We hebben het ook nog even gehad over Vietnam, hij was er geweest tijdens de oorlog toen hij als arts in het leger zat. Leuk om zo die ervaringen uit te wisselen. Verder had hij nog de samenvattingen van het WK voetbal opgenomen J. Toen gingen de oren en ogen van Joris wel even open haha! Wij naar zijn mega-camper meegelopen en zo hebben we toch nog de goals kunnen zien! Niet heel spectaculair maar toch....

's Avonds nog even naar zonsondergang gaan kijken bij Desert View Point en toen zijn we heerlijk gaan slapen. Het koel 's nachts ontzettend af dus dat was wel lekker.

Al met al was het een super leuke en indrukwekkende dag!

Liefs,

Joris en Noor.