Daar zijn we dan eindelijk....
Halllloooooo!!! Wij snappen dat jullie met smacht zitten te wachten op de verhalen uit het verre Amerika maar het was ons nog niet eerder gelukt om internet werkend te krijgen. Maar opeens wel dus ga er maar voor zitten:
Vrijdag 11-6 heeft Giel ons afgezet op Schiphol. We waren natuurlijk weer veel te vroeg maar na 15 minuten ging de incheckbalie al open. Wij meteen ingecheckt en tot onze verbazing moesten we een uur later al bij de gate zijn. Bij de gate mochten we met z'n tweetjes bij een tafeltje gaan staan en daar kwam een douanebeamte ons ondervragen over o.a. het hoe en waarom van onze vlucht naar Amerika, wie de tickets betaald heeft, hoe ze betaald zijn, wat wij van elkaar waren enz. enz. Overal netjes antwoord op gegeven en toen mochten we doorlopen. Eerst nog even fijn gefouilleerd overal (eehhh ja echt OVERAL) en daarna was het al tijd om plaats te nemen in het vliegtuig voor 8 lange uren naar Philadelphia. De vluchtging eigenlijkbest welsnel en het overstappen ook. Dathadden we niet verwacht want iedereen had ons gewaarschuwd voor de strenge veiligheidsmaatregeleninAmerika maar wij vonden dat alles meevallen. Welvonden we het heel opvallend dat werkelijk AL het personeel op beide luchthavens in Amerika, heel chagerijnig was. De aansluitende vlucht naar Los Angeles van nog eens 6 uur duurde heel wat langer voor ons gevoel. De laatste 2 uur was vooral ik heel moe want slapen in een vliegtuig lukt me niet. Gelukkig hebben we de tijd nog kunnen doden met een paar spannende potjes kaarten (die Joris uiteraard bijna allemaal heeft gewonnen). Na de landing kwam gelukkig onze bagage van de band afgerold en daarmee kon ons avontuur weer beginnen!
De 1e nacht hebben we geslapen in het Marriot Airport hotel. We dachten we een simpel hotelletje hadden geboekt maar het was echt megaluxe!! Lekker een kingsize bed met 7 kussens.
Zaterdagochtend hebben we een stadstour gedaan door LA. Was wel leuk om te doen want zo hebben we in een korte tijd toch veel gezien. LA is echt de stad van de filmindustrie. We Ijn o.a. geweest bij Venice Beach, Rodeo Drive (daar staat bijvoorbeeld het hotel waar Pretty Woman is opgenomen en daar loopt ook die man met die rode jas rond die je de weg wijst), Hollywood Boulevard met de Walk of Fame (al die sterrenals stoeptegels met de namen van filmsterren) en we zijn ook nog in de buurt van The Hollywoord Sign geweest. Daarna terug naar ons hotel en uitgecheckt en een taxi genomen naar het verhuurbedrijf van onze Camper. Eenmaal daar een uitgebreide uitleg gehad en toen mochten we echt gaan rijden....
Joris mocht (werkelijk) de spits afbijten want het rush-hour in LA was al begonnen. Wat een ritje van 20 minuten moest worden naar onze camping werd een rit van ruim een uur! Mijn God wat een drukte op die 5-baans wegen... En dan moet je ook nog rijden in een voertuig van 3 meter breed en 7,5 meter lang.... Gelukkig is die vent van mij een goede chauffeur (en ik kan uiteraard heeeeel goed kaartlezen) dus het is helemaal goed gekomen. Eenmaal een stukje buiten het centrum van LA was het rustiger en relaxter om te rijden en zijn we rond een uurtje of 7 aangekomen op onze KOA camping. Daar even een plekje gereserveerd, vervolgens even naar de WalMart om wat te eten te halen (we hadden me toch honger!!) en weer terug om alles te installeren.Na wat gehannes met alle aansluitingen van water, elektriciteit en de ranzige sewer hose (die van de toilet, douche enz.naar het riool...) waren we eindelijk klaar en zijn we wat gaan eten. Het was inmiddels al donker.... Daarna meteen gaan slapen om de volgende dag om 4:30 uur weer klaarwakker te zijn :) Joris hoopt dit ritme nog even vol te houden want dan kan hij maandag live Nederland-Denemarken kijken op de laptop. Is de jetlag toch nog ergens goed voor... In het volgende verhaal meer over de route van vandaag en morgen!
Joris en Noor.
Hallo Joris en Noor,
Jullie hebben weer vanalles meegemaakt zo te zien, leuk hoor.
Wel spannend natuurlijk om met zo'n camper door het centrum van LA te rijden, maar gelukkig word je met zo'n bakbeest niet zo snel van de weg gereden.
Wij wensen jullie een hele fijne tijd op jullie trektocht
door Amerika, GENIET ERVAN!!
Hier is bijna alles en iedereen in de ban van de wedstrijd van vanmiddag. Hopelijk kunnen jullie het ook volgen.
Nog veel plezier,liefs en heel veel groetjes!!
Toon en Ans
Goede morgen ( bij jullie goede nacht ) het is hier 10.30 uur.
Joris en Noortje wat een ervaring voor jullie met een prachtige camper, die heb ik van Suzanne per mail gezien, wat is hij groot het zal even wennen zijn Joris maar dat lukt jou zeker! Ik weet niet of het lukt maar hier is een link met alle wedstrijden, ideaal dat je een laptop hebt meegenomen.
Noortje gelukkig dat het toch is meegevallen in het vliegtuig, ik heb er vaak aan gedacht hoe het zou gaan.
Geniet er maar van het zal een prachtige reis worden met weer mooie foto's daar kijken wij nu ook naar uit. Veel plezier met het voetballen en tot mails.
Groetjes Ad en Anniexxx
Hey Joris en Noor,
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn! Heel veel plezier op deze fantastische reis. We horen graag jullie belevenissen en houd de camper heel hè Joris!
Groetjes
Zo eindelijk ook wat foto's erop gezet! Nu hebben we eindelijk internet, past de stekker van de laptop niet in onze wereldstekker.... Grrrrrr Maargoed dat wordt vanavond waarschijnlijk opgelost dus komt goed. Inmiddels zijn we aangekomen in Laughlin. Gister hebben we Yoshua Three NP gezien en vandaag gaan we naar The Grand Canyon! joehoe!!
Tot snel maar weer.
x J & N
Leuk om jullie eerste verhaal weer te lezen! Nog veel plezier en we blijven jullie volgen!
Jory & Suzanne