Halong Bay
Zaterdagavond zijn we nog even naar het Waterpoppentheather geweest. We hadden zelfs VIP-plaatsen (Eur 2,-)!! Dit is een theater waarbij met zang en poppen diverse scenes worden uitgebeeld. Erg leuk en dit vindt alleen in Hanoi plaats dus de moeite waard om een avondje te bezoeken. Op de foto's kun je beter zien wat er tijdens de show plaatsvond.
Na het theater nog even langs het Hoan Kiem meer gelopen en daarnasnel naar bed gegaan want op zondag stond onze trip naar Halong Bay te wachten.Netjes op tijd werden we door onze guide opgehaald en gingen we op weg. De 3 1/2 uur durende rit was zo voorbij omdat langs en op de weg van alles gebeurde. Zo zagen we de prachtige rijstvelden. Ook zagen we een man met een levend varken op zijn bakfiets en het meest humoristische was een varken dat ontsnapt was uit de vrachtwagen en de hele weg blokkeerde.
Eenmaal in Halong City zouden we de boot op gaan en gaan cruisen langs de prachtige kalksteenrotsen van Halong Bay. We moesten echter nog 1 1/2 uur wachten tot onze kapitein was gearriveerd, dit tot onvrede van ons en onze medereisgenoten.
Eenmaal op de boot stond ons een 2 uur durende cruise te wachten naar de Surprise Cave. Dit is een grot met stalactieten in diverse vormen (erg toeristisch, maar ja...). Hierna konden we zelf op ontdekking uit en zijn samen in de kajak langs diverse rotsen gevaren. Aan het einde van de dag kregen we de mogelijkheid om nog even te zwemmen.
's Avonds lekker op de boot wat gekaart en gekletst met andere reisgenoten en daarna hebben we geprobeerd om te gaan slapen. Onmogelijk in een hut zonder fan en airco, maar ja gelukkig was het maar voor een nacht.
Naons ontbijt nog even gecruised langs de diverse rotsen en daarna snel de bus in voor de trip naar Hanoi. De trip was ons een beetje tegengevallen doordatalles slecht geregeld was en het nog veel toeristischer was dan dat we al dachten.
Vol goed moed gaan we morgenweer vroeg uit deveren voor onze vlucht naar Danang/Hoi An en dan horen jullie snel weeriets van ons.
Noortjeen Joris
Wij blijven ons verwonderen over de prachtige foto`s, al vonden jullie ze zelf niet zo goed wij hebben er weer van genoten. Ik zal eens proberen al een album voor jullie te maken dan zal ik hier de link op zetten als het lukt!
Een goede vlug morgen en tot mails.
Groetjes Ad en Annie.
Zelfs al is dit behoorlijk toeristisch, het ziet er nog steeds super uit. We wensen jullie alvast veel plezier in Danang/Hoi An (ik heb al regelmatig gegoogeld waar jullie nu weer verzeild waren...)
Met de voet alles ok, leerlingen waren de eerste dag nog wel onder de indruk (en dus heel meewerkend) maar dat is er (helaas) ook al weer vanaf.
Fijn dat jullie op vakantie nog zo meeleven!!
groetjes, de overburen
Hallo! We zijn goed aangekomen in Hoi An en hebben een heel leuk hotel. Er zit zelfs een zwembad bij dus we denken eraan om hier maar een dagje langer te blijven :) Binnenkort weer een update over Hoi An!
Hallo Joris en Noor,
Wat een indrukwekkende verhalen en foto's die we op jullie website te zien krijgen. Het is hartstikke leuk om jullie reis te volgen en om te zien en lezen hoe jullie genieten. Wij wensen jullie nog een geweldige tijd toe.
Groetjes van ons
Mooie verhaaltje weer....echt super mooie foto's. Ervaring leert dat het in werkelijk vaak nog 10x mooier uitziet. We zijn jaloerssssssss :)!
Veel plezier komende tijd in Danang!
Liefs Roel en Lisa